6 Ocak 2014 Pazartesi

Ayşe Emel Mesçi Bernarda Alba'nın Evinde

Sahneye koyduğu oyunlarındaki titizlikle, ufuk açıcı yorumlarıyla tanıdığımız ve adını gördüğümüzde merak ve heyecanla beklediğimiz bir isim  Ayşe Emel Mesçi..
Bernarda Alba'nın Evi oyununu sahneye koyacağını öğrendiğimde de sabırsızlıkla bekledim ve sonunda zamanı geldi,gidip izledim,İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde..

Seyircileri salona ilerlerken hoş bir sürprizle karşılıyor oyun... Baş oyuncular, başta Bernarda Alba ve beş kızı matem giysileri, siyah tülleriyle -taziyeye gelenleri karşılar gibi -sensiz ,vakur bir duruşla karşılıyorlar.Onların yanından sessizce salona geçip yerinizi bulup oturuyorsunuz.Çünkü sahneyi podyum gibi haç şeklinde uzatmış ve seyirciyle oyunu iç içe, baş başa bırakmışlar. Oyuncular arkasında,sağınızda, solunuzda ve önünüzdeler...Döner koltuklara oturup döne döne izliyorsunuz. Bernarda Alba'yı ve kızlarını ve deli annesini..Ama öncelikle Ayşe Emel Hanımın yorumunu , Murat Gülmez'in dekorunu,orkestra topluluğunu,koroyu..
Oyunu izlemenin keyfi, oyun iyice oturduktan sonra daha da artacaktır sanırım.Gördüğümüz,göremediğimiz bütün kadronun ellerine sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder