12 Mart 2024 Salı

Bir Düş Gibi

Alt başlık Cahide Sonku..
Hafta sonu Şinasi Sahnesi'nde izledim..
İzmir'den gelen turne oyunu.. Tek kişilik..
Güldeniz Türküstün Cahide Sonku'yu canlandırıyordu.. Yaşlı,yorgun,yoksul,hasta,alkolün pençesinde kıvrandığı,emsalsiz güzelliğinin yok olduğu zamanlarını..
Geri dönüşlerle,acı tatlı hatıralarla,başarılarla,başarısızlıklarla,hayal kırıklıklarıyla,talıhsizliklerle,felaketlerle..
Dekoru (Hasan Yavuz),kostümü(Yıldız Köse),ışığı(Osman Uzgören),müziği(Kemal Günüç) ile mütevazı,iyi yönetilmiş(Ebru Nil Aydın),iyi yazılmış(Gökhan Erarslan) bir oyundu.. Tek perdelik olması ve bir saat beş dakikalık oyun süresi genç ve çocuk seyirciler için sıkıcı olabilir .. Nitekim arka sırada oturan çocuk annesine sürekli olarak sıkıldığını söyleyip durdu.. Ama bizim için giderek açılan,izlenesi bir oyundu.. Emeklerine sağlık.. Alkışlar yürekten.. Zaten seyirci dakikalarca alkışladı oyundan sonra..
Bu fotoğrafı da internette fotoğraflarına bakarken gördüm.. Onu hastanede ziyaret eden Gönül Ülkü,Gazanfer Özcan,Filiz Akın ve Adile Naşit ile birlikte çekilmiş.. Şu son fotoğraf da o dönem gencecik Türkan şoray ile bir filmden..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder