25 Mart 2024 Pazartesi

Kitap Dünyası-2

Eski öğrencilerden birinin bütçesinden biraz para ayırmasıyla okul kütüphanesi için aldığım kitapları okuyup kitap raflarına yerleştirme işine başladım..
İlk okuduğum Osman Balcıgil'in Kızıl Çengi kitabı oldu.. Kısa süre önce Bir Düş Gibi oyununda da anlatılan Cahide Sonku'nun biyografisinin roman kurgusunda anlatıldığı kitap su gibi aktı bitti..
İkinci olarak Selçuk Baran'ın Öğle Saatleri adlı öykü kitabı oldu.. 128 sayfalık küçük kitapta,yaşadığımız toplumun kendi halinde,sıradan,silik görünenlerinin hikayeleri kaleme alınmış.. Yer yer Füruzan'ı andırsa da onun kadar derinlikli ve iç acıtan bir üslubu yok Selçuk Baran'ın.. Yaşasaydı daha neler yazardı acaba?..
Üçüncü kitap Halide Hanım'dan Kerim Usta'nın Oğlu.. Kısa bir roman.. Çok da akıcı.. Dönemin dilini bilemeyecekler için her sayfanın altına sözlükçe de eklenmiş.. Babası Kurtuluş Savaşı'nın başlarında Kuvayı Milliye hareketine katılan,döneminin çok ünlü bir doktorunun kendi ağzından yazılmış hikayesi gibi kurgulanmış..
Son olarak gelip gidip elime aldığım Füruzan kitaplarından birisi Kuşatma.. Daha önce okumuştum,bir kere daha okudum bu iç acıtan,insanın içine işleyen,boğazına yumrular oturtan hikayeleri.. Daha çok da yazarın vazgeçemediğim üslubunu.. Füruzan hep yaşayacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder